Florian Silbereisen Fansite

Florian Silbereisen Fansite

Florian Silbereisen Fansite

klubbb3titelfotoNaam band: Klubbb3
Ook wel geschreven als: KLUBBB3 of KluBBB3
Bestaat uit: Christoff De Bolle, Jan Smit en Florian Silbereisen
Sinds: 2015
Taal: Duitstalig
CD: Vorsicht Unzensiert! Beluister op Spotify
Jetzt Geht’s Richtig Los! Beluister op Spotify
Awards: smago! Award

Klubbb3 is een schlagertrio dat gevormd wordt door drie goede vrienden,  Christoff De Bolle uit België, Jan Smit uit Nederland en Florian Silbereisen uit Duitsland. Jan en Florian kennen elkaar al uit de tijd dat Jan in Duitsland vaak optrad!

De band wil met feestelijke Duitstalige schlagers, confetti en ballonnen de zaal in beweging brengen met polonaises.
Op 10 januari 2016 werden ze onderscheiden met de smago! Award, dat is een belangrijke prijs in Duitsland in de schlagermuziek.

Hun debuutalbum Vorsicht Unzensiert! bereikte nummer 4 tot 6 in Duitsland, Oostenrijk en Vlaanderen, en stond ook in Nederland en Zwitserland genoteerd. De single Du Schaffst Das Schon bereikte eveneens de hitlijsten in enkele landen. Ook is de videoclip van Du Schaffst Das Schon al meer dan 3 miljoen keer op youtube bekeken.

Om hun album te promoten tourden ze een tijd lang met een tourbus door Duitsland, en deden ook signeersessies onder andere in Keulen en Berlijn. Over de tijd is door de Duitse MDR ook een aflevering uitgezonden getiteld ‘Schlager ist Geil: Unterwegs mit Klubbb3‘. Daarin leerde Jan en Christoff onder andere ook een beetje Nederlands aan Florian, wat erg grappig blijkt, maar wat hem uiteindelijk toch lukt uit te spreken, Du Schaffst Das Schon: ‘Het Lukt Je Wel’. Overigens hebben Jan en Christoff in een interview ooit eens gezegd Florian nog meer Nederlands te leren, met name een aantal Nederlandse scheldwoorden.

Op 28 maart 2016 traden ze voor het eerst op in de BeNeLux, om precies te zijn tijdens het schlagerfestival in Hasselt in België. Ook waren ze in januari 2016 te zien in het Belgische programma Van Gils & Gasten. Overigens hebben ze in Nederland hun cd (nog) niet gepromoot!

Op 16 april 2016 maakte ze, in een show gepresenteerd door Florian Silbereisen, bekend in het voorjaar van 2017 op tournee te gaan door 5 landen! Waaronder Oostenrijk, Duitsland en België.

Op 22 oktober werd in de eerste tv uitzending van Schlagerbooom een gouden plaat uitgereikt voor hun cd Vorsicht Unzensiert!
Een week later, op 30 oktober kregen de mannen wederom goud voor hun cd Vorsicht Unzensiert! Ditmaal in België.

Op 6 januari 2017 kwam hun nieuwe album Jetzt Geht’s Richtig Los! uit!!! Tegelijkertijd kwam ook hun nieuwe single Jetzt Erst Recht! uit :).

Op 3 februari kwam KLUBBB3 met hun allereerste Nederlandstalige single, namelijk Het Leven Danst Sirtaki, op die manier probeert het trio nu ook Nederland te veroveren!! Op 16 en 17 februari 2017 zijn ze voor een promotietour langs verschillende radio en tv zenders in Nederland geweest! Het Leven Danst Sirtaki is vertaald vanuit het Duits, de Duitstalige versie, Das Leven Tanzt Sirtaki staat op hun album!

HOME | BACK