Florian Silbereisen Fansite

Your Dutch Source For Florian Silbereisen

Welcome to Florian Silbereisen Fansite! We’re your Dutch source for everything Florian Silbereisen! Please make sure that you return for all of the latest news, photos (we have over 10.000 photos) and projects as we’re updating the site on regular basis. We are simply a fansite that posts news found on the internet or given to us but we simply do not claim it as our own copyrighted information. Enjoy your stay! – Marijke

Biografie

flobio1Florian Silbereisen is op 4 augustus 1981 geboren in het Duitse Tiefenbach, hij is de jongste van vijf kinderen. Op zijn derde kreeg hij van zijn grootvader een Steirische Harmonika, op een zondagmorgen verraste en wekte Florian zijn ouders met deze Steirische Harmonika in hun slaapkamer. Zijn ouders vonden het fijner als hij met zijn Steirische Harmonika de bühne op ging, en niet meer in de slaapkamer speelde,  en dus kreeg hij op deze accordeon les sinds zijn vijfde. Zijn eerste echte optredens gaf hij vanaf zijn zesde tijdens volksfeesten in het duo Lustige Almdudler.

Op zijn tiende bracht hij zijn eerste single uit ‘Florian mit der Steirischen Harmonika’. Dat viel onder de aandacht van Karl Moik, een bekende televisiepresentator van schlagermuziek. Die liet hem nog hetzelfde jaar, 1991, optreden in zijn show Wie die Alten sungen, en even later ook in Musikantenstadl.

In 2002 presenteerde hij voor de MDR voor het eerst een televisieshow, Mit Florian, Hut und Wanderstock. In dit programma werd hij gevolgd tijdens een wandeling over de Rennsteig. In 2004 werd hij met een leeftijd van 22 jaar de jongste showmaster van Duitsland toen hij de live-presentatie van de ARD Samstagabendshow op zich nam. In dat jaar nam hij ook de presentatie van Feste der Volksmusik van Carmen Nebel over en toerde hij sindsdien regelmatig met dit programma door Duitsland en de landen er om heen.

Ook heeft Florian enkele malen geacteerd, zoals in de speelfilm König der Herzen (2005) en de musical Elizabeth (2006).
Verder is hij op maatschappelijk gebied actief, zoals in campagnes pro-Europa.Untitled-7

Sinds 2015 maakt hij deel uit van het schlagertrio Klubbb3, samen met de Vlaamse zanger Christoff De Bolle en de Nederlander Jan Smit treedt hij regelmatig op. Het debuutalbum Vorsicht Unzensiert! bereikte de hitlijsten in vijf landen! Op 16 april 2016 tijdens Das Grosse Schlagerfest werdt bekend gemaakt dat ze in 2017 gaan touren en doen daarbij onder andere Nederland, België en Duitsland aan.

Florian heeft sinds 2008 een relatie met de Duitse zangeres Helene Fischer. Drie jaar eerder leerden ze elkaar kennen tijdens Fischers televisiedebuut waarin ze samen een duet vormden.

HOME | BACK