Helene Fischer

heleneNaam: Helene Fischer
Geboortedatum: 5 augustus 1984
Geboorteplaats: Krasnojarsk, Rusland
Ouders: Peter en Maria Fischer
Relatie: Sinds 15 mei 2008 is ze samen met Florian Silbereisen

Helene is geboren in Krasnojarsk in Rusland als tweede kind. Het gezin verhuisde in 1988 naar Wökkstein in Rijnland-Palts. Na de middelbare school studeerde Fischer drie jaar aan de Stage & Musical School in Frankfurt. Al tijdens haar opleiding trad ze op in diverse theaters. In mei 2005 had Helene haar eerste optreden op televisie in Hochzeitsfest der Volksmusik op ARD. Het leek iedereen toen beter als ze Helen zou heten, maar dat werd uiteindelijk gewoon Helene! In deze tijd hadden Florian en Helene nog geen relatie, maar ging ze wel met Florian zijn show mee touren. In 2006 bracht ze haar eerste album uit Von Hier Bis Unendlich. In Duitsland is ze een bekende zangeres, tussen 2006 en 2012 behaalde de verkoop van veel van haar nummers de goud en (dubbel) platinastatus. Helene zingt tevens in het Engels, onder meer in verschillende duetten met de Amerikaanse zanger Michael Bolton.

Op 15 oktober 2011 werd in het Duitse televisieprogramma Herbstfest der Abenteuer, dat werd gepresenteert door Florian, een wassenbeeld onthuld dat sinds 21 oktober 2011 te bezichtigen is in Berlijn.

Ook heeft ze sinds enige tijd een eigen programma op ZDF, die Helene Fischer Show.helene flo

Sinds mei 2008 heeft Helene een relatie met Florian Silbereisen, volgens vele Duitse fans zijn ze hét ‘Traumpaar’ van Duitsland! Overigens zien we ze vrijwel amper privé samen, en delen ze via Social Media ook geen privékiekjes. Helene is wel regelmatig te gast in de shows van Florian.

HOME | BACK